CAFE PANTOPIA
SCENARIER
BAGGRUND
KONCEPT
TEKNOLOGI
OM PROJEKTET
REFERENCER
KONTAKT
PRESSE


Cafe Pantopia tager udgangspunkt i ideen om det transatlantiske møde, der vil finde sted uden et fysisk nærvær. Nærvær er dog et centralt nøgleord i cafeen, der netop åbner op for at skabe nærvær på trods af fysisk afstand.

Opdateret 28. JULI 2011
MØDE MELLEM MENNESKER
Café Pantopias fornemmeste opgave er at danne ramme for mødet mellem mennesker, der af sociale, uddannelses- eller arbejdsmæssige årsager er fysiske adskilte af Atlanterhavets store afstande. Med avanceret men allerede eksisterende teknologier vil Cafe Pantopia understøtte kommunikation mellem mennesker på flere forskellige planer.
FORSKELLIGE PLANER
På det nære plan gennem nære og intime samtaler omkring et tomandsbord – på det legende og underholdende plan ved fælles spil, dans eller lign. – på det kulturelle plan fx ved installationer, der ved påvirkning ét sted udløser en reaktion et andet sted – eller på det professionelle plan ved ’face-to-face’-kommunikation og materialeudveksling mellem flere lande på én gang.
VELKENDT TEKNOLOGI I NYE SAMMENSÆTNINGER
Internettjenester såsom e-mail, chat og internettelefoni bruges allerede flittigt mellem adskilte venner og familiemedlemmer både i Nordatlanten og resten af verden. Café Pantopia bygger videre på disse kommunikationsformer og forfiner det sociale samvær på afstand.

KØKKEN OG CAFERUM
At skabe helhedsfornemmelse og forlængelse af de fysiske caferammer, menu og stil i Pantopias afdelinger er elementert for konceptet og cafeen vil derfor specielt udnytte og tilpasse både tekniske og oplagte “funktionelle” løsninger i forhold til det at skabe oplevelsen af at befinde sig i samme rum, sidde ved samme bord og vælge mad fra samme menu.